Etusivu > Aamupala, Leivät ja sämpylät > Rahkasämpylät

Rahkasämpylät

Rahkasämpylät

Rahkasämpylät

Onko mitään parempaa kuin tuore sämpylä aamupalaksi? .. tai iltapalaksi? tai välipalaksi? :) Rahkasämpylät ovat ihanan mehukkaita, herkullisia sämpylöitä. Heitä joukkoon vähän auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä ja sämpylöistä tulee vielä parempia, tosin kyllä näihin kivan viban tuo jo spelttikin.

Tarvitset:
25 g voita
½ l maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 prk maitorahkaa (250g)
3 dl kauraleseitä
2 dl spelttihiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja lisää siihen maito. Lämmitä +42 asteiseksi ja lisää hiiva, sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut. Lisää joukkoon suola, sokeri, maitorahka, leseet, spelttihiutaleet ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa kunnes irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota n. 30min.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hyvin. Pyörittele sopivia sämpylöitä.  Nostele sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla n. 30min. (säädä uuni 225 asteeseen).

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Voit ihan loppuminuuteilla suihkuttaa uuniin suihkupullolla hieman kosteutta -näin sämpylöihin tulee ihana rapea kuori!

Kuva © Hanna Stolt

 

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: