Etusivu > Jälkiruoka > Porkkanakakku

Porkkanakakku

Porkkanakakku
Porkkanakakku

Tämä ohje on äidiltäni ja aivan ihana :) Näihin porkkanakakkusiin on moni jäänyt koukkuun.

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
reilu 1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
175g voita (sulata alkuvaiheessa)
6 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100 g Olympia maustamaton sulatejuusto
60 g pehmeä voi
3½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Strösseliä

Ja näin se tapahtuu:
1) Vaahdota munat ja sokeri.
2) Lisää kuivat aineet(vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe)
3) Lisää sula voi ja porkkanaraaste.
4) Paista 150 asteessa n. 30min.
5) Jäähdytä.

6) Vatkaa kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneet kakkulevyn päälle.

Itse kaadan taikinan voipaperilla vuoratulle pellille. Näin saan leikattua valmiista kakusta sopivia pieniä porkkanakakkusia. :)

Kuva © Hanna Stolt
Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. 24/01/2012 21:13

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: