Etusivu > Jälkiruoka > Pannacotta & mansikka-raparperikompotti

Pannacotta & mansikka-raparperikompotti

Pannacotta & mansikka-raparperijuttu

Pannacotta & mansikka-raparperijuttu

Suussa sulava jälkiruoka! Idea lähti itseasiassa mansikka-raparperisiideristä ;)

Pannacottaan tarvitset: (n. 4:lle hengelle)
5 dl kermaa
2 liivatelehteä
1 vaniljatanko
1/2 dl makeutusainetta tai sokeria

Liota liivatelehtiä reilussä määrässä kylmää vettä kunnes pehmenevät. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi makeutusaineen/sokerin sekä vaniljatangon kera. Vaniljatanko kannattaa halkaista ja raaputtaa siitä siemenet kerman joukkoon ennen kiehautusta. Kun kerma kiehahtaa, nosta se hellalta ja sekoita liivatelehden joukkoon. Anna jäähtyä. Annostele laseihin ja siirrä jääkaappiin muutamaksi (ainakin 2h) tunniksi, riippuen hieman annosten koosta.

Voit sillä aikaa valmistaa mansikka-raparperikompotin.

Kompottiin tarvitset:
Mansikoita (tuoreita tai pakasteesta)
Raparperia (tuoreita tai pakasteesta)
vaniljasokeria
kanelia

Itse nostin pakastimesta n. 1dl valmiiksi pilkottua ja pakastettua raparperia, sekä n. 1,5dl pakastemansikkaa. Keitin raparperia hetken vedessä, niin että se pehmenee sopivaksi ja menettää hiukan turhaa kirpeyttä (tämä on makuasia, joten keitä raparperia sen verran kuin haluat. Kesällä tuore raparperi voi olla raikasta ja ihanaa! Pilkoin sitten mansikat pieniksi paloiksi ja sekoitin raparperiin (ilman keitinvettä luonnollisesti). Maustoin seoksen vaniljasokerilla sekä kanelilla. Kanelia meni arviolta 1-2 tl ja vaniljasokeria saman verran. Näihin määriin vaikuttaa mm. se, onko marjat ja raparperi pakastettu sokerissa vai ei.

Nosta kompotti jääkaappiin ja nostele pannacottien pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kuva © Kalle Laine
Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: