Etusivu > Aamupala, Matala GI, Välipala > Kleen müsli

Kleen müsli

Kleen müsli

Kleen müsli

Tämä resepti on mukaelma ja apinointi Kemikaalicocktail blogin ohjeesta. Jotain samaa, jotain uutta. Luulen, että jokainen tekee müslistään aina oman makuisensa. Itse suosin tosi pähkinä-siemen painotteista müsliä, kun taas tämä Kleen herkkumüsli sisälsi aika paljon hiutaleita. Ei voi valittaa, maku vie kielen mennessään :)

2 dl Spelttihiutaleita
5 dl Kaurahiutaleita
5dl Neljän viljan hiutaleita
1½ dl Pellavansiemeniä
2dl Auringonkukansiemeniä
2dl Cashew pähkinöitä
2dl Macadamiapähkinöitä
2dl Rouhittua kuivattua omenaa  (saa ainakin Punnitse & Säästä liikkeistä, oletettavasti muistakin luontaistuotekaupoista)
n. 3rkl Hunajaa
n. ½dl Oliiviöljyä
n. ½dl Rypsiöljyä

Rouhi tai hienonna pähkinät veitsellä pienemmiksi paloiksi jos et halua kokonaisia pähkinöitä müsliisi. Voit vaihtoehtoisesti rouhia osan, ja jättää osan kokonaisiksi -näin saat kivan rouskuvan koostumuksen müsliin! Sekoita pähkinät, siemenet ja hiutaleet keskenään. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää hiutale-pähkinä-siemen seos kattilaan ja kääntele kunnes seos on yltäpäältä öljy-hunajassa.

Levitä mysli pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen noin vartiksi. Muista vahtia mysliä koko ajan ja välillä käännellä sitä lastalla, sillä se palaa helposti.

Tämä on ihana perusmüsli johon voi fiiliksen mukaan lisäillä sitten kuivattuja hedelmiä, rusinoita, goji-marjoja, tuoreita marjoja ym. herkkuja :)

Kuva © Hanna Stolt
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: