Etusivu > Alkuruoka > Makupaloja saaristolaisleivästä

Makupaloja saaristolaisleivästä

Saaristolaisherkkuja

Saaristolaisherkkuja

Helppo ja herkullinen alkupala syntyy saaristolaisleivästä ja tuorejuustosta.

Tarvitset:

Ruohosipulia
Saaristolaisleipää
Mätiä (esim. kirjolohen)
Punasipulia
Tuorejuustoa (esim. ruohosipuli, tai yrtti)

Leikkaa sopivalla muotilla (tai viipaloi veitsen avulla) saman kokoisia ja mallisia paloja saaristolaisleivästä. Voitele palat kerroksella tuorejuustoa. Aseta sitten kaksi palaa päällekkäin ja annostele pieni nokare mätiä ja sen päälle hiukan pieneksi silputtua punasipulia. Koristele viimeiseksi saaristolaisleivokset 1-2 ruohosipulin pätkällä.

Nämä kannattaa valmistaa aika lailla juuri ennen tarjoilua jos haluat varmistaa, että tuorejuusto säilyy kauniin näköisenä tarjoiluun saakka. Maku ei sinänsä jääkaapissa kärsi, joten voit halutessasi tehdä esim ensimmäisen vaiheen (voidellut leivän palat päällekkäin) valmiiksi jääkaappiin ja nostella sitten mädin ja muut sälät palojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Kuva © Hanna Stolt
Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: