Etusivu > Jälkiruoka > Tyrnikakku

Tyrnikakku

tyrnikakku

Tyrnikakku

Tämä kakku on testattu 20 hengen voimin ja todettu todelliseksi herkuksi. Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka & Viini lehdestä (Numero 27, 2/2005)

(15-20 hengelle)
Valmistus-ja hyytymisaika 2h 30 min

Pohja
200 g Digestive keksejä
90 g voita

Täyte
50 g valkosuklaata
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Pinnalle
1 dl tyrnisosetta
2 dl vettä
½ dl sokeria
4 liivatetta

(itse tein Pinnan itseasiassa tyrnimehusta (1dl laimentamatonta) + 2 dl vettä, ½dl sokeria ja 5 liivatelehteä – pinnasta tuli kirkas ja herkullisen makuinen)

Ja näin kakku valmistetaan:
1) Murenna Digestive keksit ja yhdistä muruseos voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2) Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.

3) Sekoita jogurtti, suklaa, sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Purista liivatelehdet kuivaksi ja sulata kiehuvassa vesitilkassa. Anna jäähtyä hetki ja lisää jogurttiseokseen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon. Levitä seos vuokaan ja anna hyytyä vähintään pari tuntia. (tätä seosta voisi valmistaa kaksinkertaisen määrän jos haluaa hieman korkeamman ”juustokakun” sillä tällä ohjeella kakku jää minun silmiini hieman matalaksi. Lisäksi, jos täytettä tekee enemmän, pinnasta voi tehdä mielestäni hieman voimakkaamman makuisen eli enemmän mehua, vähemmän vettä :)

4) Valmista pintakiille hyytymisen aikana. Sekoita tyrnisose,vesi ja sokeri keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista kuivaksi ja sulata kiehuvassa vesitilkassa. Anna jäähtyä ja lisää tyrniseokseen. Levitä kiille kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä.

Koristelin itse kakun kumkvatin siivuilla, karambolan siivuilla sekä ananaskirsikoilla. Ohjeessa kakun pinnalla oli karhunvatukoita ja punaviinimarjoja. Reunan olin suunnitellut koristelevani valkosuklaarouheella, mutten ehtinyt :) Ohjeessa taas reunalla oli koristeena mantelilastuja :)

Kuvat
1 Tyrnikakku
© Hanna Stolt
Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: