Etusivu > Jälkiruoka > Halloween ja pumpkin pie

Halloween ja pumpkin pie

Pumpkin pie

Pumpkin pie

Amerikkalaiset osaavat suussa sulavien herkkujen valmistuksen taidon. Halloweenin kunniaksi päätin valmistaa elämäni ensimmäisen pumpkin pien ja ah… se oli hyvää :) Pohja kannattaa melkein valmistaa päivää ennen jotta ehtii olla tarpeeksi kauan viileässä, piiraat muutenkin voi valmistaa päivää ennen, saavat nimittäin olla ihan viileitä/kylmiä tarjoiltaessa.

Tein piiraan tuoreesta kurpitsasta, mutta ohjeen mukaan toimii yhtä hyvin myös säilykkeestä tehtynä.
Lähde: Amerikan herkut, Jill Parker & Joyce Parker

Pohja:
1/2 dl appelsiinimehua
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g voita

1. Sekoita appelsiinimehu, muna, sokeri, suola pienessä kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot ja valniljasokeri suuressa kulhossa. Paloittele voi ja hakkaa veitsellä jauhojen sekaan. Itse sekoitin käsin, toimi ihan hyvin sekin :)
3. Lisää appelsiinimehuseos ja sekoita haarukalla notkeaksi. Peitä taikina tuorekelmulla ja pidä kylmässä vähintään 4h.

Käytin täytteeseen tuoretta kurpitsaa. tätä varten käsittelin kurpitsan alla olevan ohjeen mukaisesti ja keräsin siemenet talteen. Huuhdoin ja kuivasin siement ja paahdoin ne sitten kuivalla pannulla. Toimivat hyvin salaatin lisäkkeenä esimerkiksi!

kurpitsa,pumpkin Kurpitsansiemenet kurpitsa,pumpkin

Täyte:

1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl maizenaa
2 tl kanelia
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
450g kurpitsaa
1,5 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
3 munaa
1/2 dl aprikoosihilloa

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi
2. Halkaise hedelmä neljään lohkoon ja poista siemenet. Huom! Voit kerätä siemenet talteen ja paahtaa pannulla, toimivat hyvin esim. salaatin lisukkeena. Hauduta malto pehmeäksi ja meheväksi uunissa. Irrota malto kuorista ja soseuta tehosekoittimessa.
3. Sekoita sokeri, fariinisokeri, maizena, kaneli, inkivääri ja suola keskenään.
4. Sekoita kurpitsa, kerma, kermaviili ja vatkatut munat keskenään. Lisää joukkoon kuiva-ainesseos.
5. Levitä aprikoosihillo paikuoren päälle vuokaan ja kaada täyte päälle vuokaan.
6. Paista uunissa tunnin verran eli kunnes täyte on kiinteytynyt.
7. Jäähdytä pai ritilällä. Peitä ja jäähdytä aivan kylmäksi.

Puolikkaasta kurpitsasta ja tupla-annoksesta tämän ohjeen mukaan sain tehtyä 3 piirasta, joten melkoisen riittoisaa :)

pumpkin,seed,kurpitsa

Kuvat

1 pala valmista piirasta
2 kurpitsalohkot matkalla uuniin pehmenemään
3 pestyt kurpitsansiemenet
4 soseutettua kurpitsaa
5 paahdettuja kurpitsansiemeniä

© Hanna Stolt

Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. 31/12/2010 11:23
  2. 16/10/2011 15:31
  3. 25/10/2011 15:29

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: